• Bilde-Snorre
  mars 18, 2015 Gjesteskribent 3768

  Human anaplasmose- utbredt i Norge?

  Snorre Stuen Snorre Stuen har forsket på flått og flåttoverførte sykdommer i mer enn 25 år, og har to doktorgrader innen emnet. Han er ansatt ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Institutt for produksjonsdyrmedisin,Seksjon for småfeforskning og husdyrhelse, 4325 Sandnes. Flått (blodsugende midd) Flått er en av de viktigste vektorene for overføring av smittestoff til dyr og mennesker. Flåttbårne sykdommer har nærmest global utbredelse, selv om flåtten i utgangspunktet har en begrenset rekkevidde. Flått spres for eksempel med vilt og fugl. I en undersøkelse ble det estimert at trekkfugler årlig har med seg rundt 500 000 Anaplasma phagocytophilum-infiserte flått til…
 • Bilde-Morten Stordalen
  juni 18, 2013 Gjesteskribent 4255

  Engasjement for rammede etter flåttbitt

  Morten Stordalen (FrP) er vararepresentent til Stortinget for Vestfold i perioden 2009-2013. Han skriver i denne gjesteartikkelen om sitt engasjement for syke etter flåttbitt.
 • ernasolberg
  februar 26, 2013 Gjesteskribent 6622

  Er det farlig med forskning? - av Erna Solberg

  Høsten i fjor tok jeg opp spørsmålet om forskning på lyme borreliose med helseministeren under en interepellasjon i Stortinget. Jeg har hatt flere møter med pasienter som har opplevd at det har tatt lang tid å få diagnose og effektiv behandling i helsevesenet.
 • eu
  desember 20, 2012 Gjesteskribent 3928

  ScandTick-prosjektet

  Vivian Kjelland er forsker/forskningsveileder ved Sørlandet sykehus HF og ved Universitetet i Agder. Hovedfokus for forskningen er flått og Borrelia, men hun jobber også med andre flåttbårne bakterier og virus. Hun er norsk kontaktperson i ScandTick-prosjektet, og har skrevet en kort artikkel om bakgrunn og planlagt innhold i prosjektet for oss:
 • Randi_Eikeland
  november 10, 2012 Gjesteskribent 13210

  Europeisk nevroborreliose - hvordan går det etter behandling?

  Randi Eikeland vokste opp på Birkeland og tok medisinsk embetseksamen ved Rhein-Westfalische Technische Hochscule i Aachen i Tyskland. Hun er nevrologspesialist siden 2002, og har siden 1997 arbeidet som forsker og nevrolog ved Sørlandet Sykehus i Arendal.
 • Åshild Kristine Andreassen
  april 25, 2012 Gjesteskribent 8094

  Skogflåttencefalitt (TBE) i Norge

  Åshild Kristine Andreassen er seniorforsker på Virologisk avdeling ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Hovedfokus for forskningen er Skogflåttencefalitt (TBEV). Avdeling for Virologi er referanselaboratorium for TBE, men ved avdelingen arbeider man også med andre vektoroverførte virussykdommer.
 • vivian
  november 09, 2011 Gjesteskribent 8833

  Flått og Borrelia i Norge - Vivian Kjelland

  Vivian Kjelland er forsker/forskningsveileder ved Sørlandet sykehus HF og ved Universitetet i Agder. Hovedfokus for forskningen er flått og Borrelia, men hun jobber også med andre flåttbårne bakterier og virus.
 • flatt_pa_gress
  april 16, 2011 Gjesteskribent 8519

  Stingstudien – Hvor stor risiko er det for å bli syk ved flåttbitt?

  Til sommeren starter et nytt forskningsprosjekt opp på Tromøy Legesenter i Arendal. Hvis du er i nærheten og blir bitt av flått kan du ta flåtten med deg til legekontoret og så undersøkes flåtten og du parallelt. Studien er en gren av en større studie i Sverige hvor man til sammen vil samle inn 10.000 flått som har bitt mennesker.
 • bela
  november 06, 2010 Gjesteskribent 10936

  25 års erfaring med Lyme Borreliose

  Dr. Bela P. Bozsik er ein ungarsk lege med ei unik erfaring innan diagnostikk og behandling av Lyme borreliose. Etter at Borrelia-bakterien blei oppdaga tidleg på 1980-tallet, vart Dr. Bozsik raskt involvert i arbeid på dette feltet. Med sin bakgrunn innan laboratoriemedisin hadde han god innsikt i utviklinga av testmetodar,
 • eva_sapi_phd
  oktober 10, 2010 Gjesteskribent 10657

  Eva Sapi Ph.D.

  Eva Sapi Ph.D. is an Associate Professor of Biology and Environmental Science at the University of New Haven, where she combines teaching with research, leading graduate students in developing a higher level of understanding of Lyme disease.
 • Stella Huyshe-Shires
  jun 01, 2010

  Stella Huyshe-Shires

  Gjesteskribent 5898
  In the UK we have a situation that is probably very similar to that in Norway. • patients with…

 

Foreningen    

Lyme Borreliose

Bidra               

Nyttige linker

Kontakt oss

Styret

Vedtekter

Symptomer

Behandling

Forebygging

Bli medlem