Åpent møte om diagnostikk av lyme borreliose 16. november 2013

Lørdag 16.november arrangerer Norsk Lyme Borreliose-Forening (NLBF) sammen med Sørlandet sykehus (SSHF) et åpent møte om diagnostikk av Lyme borreliose. Møtet arrangeres som en del av prosjektet «Flått dialog» finansiert av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering.

Anerkjente forskere på Lyme borreliose både internasjonalt og nasjonalt vil bidra med innlegg på dette åpne møtet.

Dr Leona Gilbert fra universitetet i Jyväskylä, Finland, har i en årrekke arbeidet med å bedre diagnostikken for sykdom som følge av infeksjon med en rekke patogene bakterier og virus, inkludert Borrelia-bakterien.

Hun er for tiden involvert i EU-prosjektet «Hilysens – Highly sensitive and specific low-cost lab-on-a-chip system for Lyme disease diagnosis «. Hun vil holde et foredrag med tittelen «Developing advances in Lyme diagnostics».

Dr Franc Strle er professor ved universitetet i Ljubljana, Slovenia. Han er en anerkjent forsker og lege innen flåttbårne sykdommer med fokus på borreliose og Borrelia-bakterien og har jobbet i en årrekke innen fagfeltet. Hans foredrag har tittelen «Influence of borrelia species on clinical presentation of Lyme borreliosis».

Overlege Sølvi Noraas og forsker Hanne Quarsten ved mikrobiologisk avdeling på SSHF vil presentere dagens diagnostikk av borreliose.

Overlege Randi Eikeland vil gi en orientering om nasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer som nå etableres ved SSHF, mens nevrolog Unn Ljøstad (PhD) og assistentlege Åslaug Rudjord Lorentzen (PhD)vil presentere pågående og planlagte forskningsprosjekt ved SSHF.

Det vil bli satt av tid til spørsmål underveis, samt oppsummerende paneldebatt.

Enkel bevertning.

16.november 2013 kl 11-15, Radisson Blu Airport Hotell, Oslo Gardermoen

Se hele programmet her

Påmelding gjøres her

 

sorlandetsykehus ekstrastiftelsen lymeno

NLBF mobil

©  Norsk Lyme Borreliose - Forening  
Orgnr: 893991662 

Kontakt

Følg oss