Julie Jerner svarer på spørsmål om kosthold
Etter at Julie Jerner holdt foredrag på medlemsmøtet vårt den 5. november fikk vi lov til å sende spørsmål til henne i etterkant som hun kunne svare på. Det kom inn noen få spørsmål, og her får dere spørsmålene og hennes svar:
Svar: Her snakket jeg om hel- og halvfabrikata/farse. dersom man lager tilsvarende farser/
bladingsprodukter selv av gode råvarer er det kjempebra.
- Jeg har for et par uker siden begynt å spise masse rå grønnsaker og lager da en slags dipp til. Hovedingrediensene i dippen er kokte bønner/linser og olivenolje. i tillegg tar jeg fersk hvitløk, fersk ingefær, rå løk, litt tomatpure, salt, urter, gurkemeiepulver, karri,… Det varierer litt. Dette kjører jeg i kjøkkenmaskin til mos og spiser det opp i løpet av 1 til 3 dager. Noen ganger fryser jeg ned noe av dippen. Er dette uheldig? Hva bør jeg i tilfellet forandre?
Svar: Dette ser veldig bra ut! Dette skal holde seg godt i kjøleskapet 3-4 dager og går helt fint å fryse.
- Foredragsholder snakket om at kjøtt fra storfe og svin ikke var bra fordi de hadde en annen måte å “avleire” avfallsstoffer i muskel. Hva slags stoffer er de snakk om og hvordan blir de avleiret i muskel?
Svar: Svin er ett av få dyr som ikke svetter og avfallsstoffene blir derfor tatt opp i muskelmassen for å holde blodverdiene stabile. Det er i tillegg en del uheldige veksthormoner i svinekjøttet. Dette er avfallsstoffer og hormoner vi som mennesker ikke har godt av, ei heller bør slite for å kvitte oss med. Storfe og svin er de to mest syredannende kjøttypene. Økte syrenivåer øker betennelse og infeksjoner i kroppen.
- I det siste har det vært mye debatt om omega-3. Hva tenker foredragsholder om å kjøpe omega-3 produkt i kapsel på helsekosten etter de TV-programmene som har vært i det siste, som viser hvor dårlige oljer kapselindustrienogså kjøper?
Svar: Her vil jeg anbefale flytende omega 3, som man lett smaker om er dårlig. En god fersk fiskeolje skal ikke smake sterkt fisk eller harskt. Dersom man vil ta det i kapselform, kan man dele en kapsel og smake på oljen.
Disclaimer: Vi understreker at svarene her er Julie Jerners synspunkter. NLBF går ikke god for faglig innhold i anbefalingene